shareit

Каварна продава автомобила с автографите на звезди

| от chronicle.bg |

Община Каварна продава автомобила, върху който са оставили своите автографи музикалните легенди, изнасяли концерти в „рок столицата“, съобщава Нова телевизия.

Колата е обявена на търг, каза бившият кмет на града Цонко Цонев. Той обвини настоящата власт в Каварна, че иска да „убие рока“ в града и да запълни дупки в бюджета с продабжата на уникалния автомобил. Решението за продажбата е взето от общинския съвет в Каварна преди ден. Търгът ще бъде с явно наддаване.

По уникалния автомобил автографите са си оставили Алис Купър, членовете на Deep Purple, Джой ди Майо, Джоуи Темпест, Таря Турунен, Саймън Райт, Дий Снайдер. Там са автографите и на режисьора Емир Костурица и актьора Том Беринджър.

Преди по-малко от седмица кметът на общината Нина Ставрева обяви, че рок фестивал в Каварна тази година няма да има.

„Само напомням, че при встъпването си в длъжност и много пъти след това тази госпожа (другарка) все заявяваше, че ще запази всичко изградено досега и ще надгражда. Това е поредното доказателство за дълбоко неморалната същност на настоящото каварненско управление“, написа Цонко Цонев във Facebook.

Той беше кмет на общината в продължение на 12 години и основател на рок феста. Така Каварна се превърна в „рок столица“ на страната и беше посетена от групи като Deep Purple, Алис Купър, Scorpions, Slayer, Dream Theater, Motley Crue, Blind Guardian, Accept и други.

 
 
Коментарите са изключени за Каварна продава автомобила с автографите на звезди