shareit

Каменос се закани, че ще прати джихадисти в Европа

| от |

Гръцкият министър на отбраната Панос Каменос заплашил, че ще освободи „вълна от милиони икономически мигранти и джихадисти“ и ще ги прати в Европа, ако еврозоната не оттегли наложените изисквания за икономии на Атина.

„Ако те нанесат удар на Гърция, трябва да знаят, че мигрантите ще получат документи за Берлин. Ако Европа ни остави в криза, ние ще ги наводним с мигранти и това ще бъде още по-лошо. Възможна е вълна от милион икономически мигранти, има и някои джихадисти от Ислямската държава“, заплаши министърът.

Каменос, лидер на дясната Независима партия на Гърция, която е в коалиция с управляващата левица СИРИЗА, заявил, че паспортът на Европейския съюз за свободно пътуване в Шенгенската зона е направил Европа уязвима, пише британският вестник „Телеграф“.

„Ако те ни ударят нас, ние ще ударим тях. Ще изпратим мигранти от всички страни, ще дадем документи, с които ще могат да пътуват в страните от Шенген „, каза Каменос.

Министърът отбелязал, че мигранти преминават гръцката граница всеки ден. По неговата оценка на територията на Гърция в убежища в цялата страна се намират 10 000 души. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Каменос се закани, че ще прати джихадисти в Европа