shareit

„Как да се преместя в Канада“?

| от chronicle.bg |

Броят на търсенията „Как да се преместя в Канада“ се е увеличил с 1000 процента след победите на Доналд Тръмп.

Непосредствено след победния марш на Доналд Тръмп по време на първичните избори във „супер вторник“, броят на търсенията „Как да се преместя в Канада“ в Google са е увеличил над десет пъти, пише The Telegraph.

За вълната от американци, опитващи се да разберат как да емигрират в Канада пръв съобщава в Twitter редакторът на данни в Google Саймън Роджърс.

В пиковия си период, около полунощ, търсенията „как да се преместя в Канада“ са скочили с над 1000 процента, според информация на Google Trends. Пикът се свързва с обявяването на Тръмп за официален победил в Алабама, Масачузетс и Тенеси, след победата му в Джорджия.

Политическите анализатори вече отчитат популярността на бизнесмена сред работниците с по-ниско образование, но победата му в Масачузетс с 49 процента беше изненада, предвид факта, че в Масачузетс живее най-образованото население в САЩ, според статистическите показатели. Вероятно заради това най-голям брой търсения „Как да се преместя в Канада“ идват точно от Масачузетс. Седемте победи на Доналад Тръмп във супер вторника показаха, че той е предпочитан кандидат не само в един или два щата, а в национален мащаб.

 
 
Коментарите са изключени за „Как да се преместя в Канада“?