shareit

Интерпол издирва трима украинци заради Алексей Петров

| от chronicle.bg |

Прокуратурата е идентифицирала четирима заподозрени за организацията на неуспешния опит за убийство на Алексей Петров през октомври 2015 г.

Един от тях – Роман Литвиненко е арестуван при опит да влезе на територията на България преди няколко дни.

Другите от заподозрените са Йевхен Балков (29 г.), Артьом Темпински (30 г.) и Максим Чорни (30 г.). Имената им вече са включени в системата за издирване на Интерпол (вижте в галерията)

Това стана ясно по време на специална пресконференция на държавното обвинение, в която участваха зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, градският прокурор на София Христо Динев, главният секретар на МВР Георги Костов и директорът на СДВР Младен Маринов.

Сарафов определи атентаторите като „изключителни професионалисти, използвали единственото възможно оръжие“ – гранатомет, произведен в България за ползване от армията на бившия Съветски съюз.

Атентатът срещу Алексей Петров се провали заради стрелбата от твърде близко разстояние, което не е позволило на снарядът да се взриви.

„Както Алексей Петров и неговия шофьор не са мъртви и са се спасили само благодарение на техния късмет“, обяви Борислав Сарафов.

Двама от заподозрените имат „стабилна военна подготовка“, като един от тях е служил във ВВС на Украйна.

Все още няма информация за евентуалните мотиви за опита за убийство на Петров.

 
 
Коментарите са изключени за Интерпол издирва трима украинци заради Алексей Петров