shareit

ИДИЛ разпространи видео с атентаторите от Париж

| от |


Видеоклип с 9 от атентаторите в Париж бе разпространен от „Ислямска държава“. На клипа се виждат последните думи на терористите малко преди да убият 130 души, съобщава Ройтерс. Засега не е ясно дали видеоматериалът е автентичен. Засега Франция не е коментирала скандалния клип, на който се вижда как терористите, облечени в камуфлажни дрехи записват видеото в пустинна местност.

„Това са последните изявления на деветте лъва на халифата, които бяха изпратени да поставят една цяла страна, Франция, на колене. Който и да е в редиците на нашите врагове, той ще стане цел на нашите мечове“, звучи глас зад кадър във видеото, докато се появяват кадри от „Тауър бридж“ и катедралата „Сейнт Пол“ в Лондон. Следват и снимки на британския премиер Дейвид Камерън и Джон Бъркоу, като снимката на последния е изобразена като мишена за оптически прицел.

Видеоматериалът показва и кадри с убийства на заложници. Сред екзекуторите са и някои от парижките атентатори. Медиите оприличават единия от палачите на терориста Билал Хадфи, който се взриви край стадиона „Стад дьо Франс“. В клипа участва и терористът Сами Амимур, който бе ликвидиран от френските власти.

 
 
Коментарите са изключени за ИДИЛ разпространи видео с атентаторите от Париж