i20 R5 е предадено на първия клиентски отбор

| от chronicle.bg |

Една година след основаването си, състезателният отдел за i20 R5 отбеляза важен момент по-рано тази седмица. В понеделник (19 септември) първото Ново поколение i20 R5, поръчано от частен екип, излезе от представителството на Hyundai Motorsport в Алценау, Германия и бе предадено на новите си собственици.

Събитието беше част от много важен период за отдела, отговарящ за новата машина, като започна с последните тестове на Новото поколение i20 R5 в края на август, включващ и процеса на хомологация на автомобила. Това се извършваше успоредно с изграждането на трето и четвърто шаси за Новото поколение i20 R5. По-важното е, че това са първите автомобили, разработени специално за клиент, като така програмата преминава от разработване и тестове към производство.

Подкрепата от състезателния отдел за клиенти на Hyundai Motorsport ще продължи и през идните седмици. Преди дебюта на машината в Обиколката на Корсика – рали „Франция”, Фабио Андолфи ще може и да тества автомобила. Както по време на теста, така и на самото рали, екипът на Андолфи ще може да разчита на експертен инженер от Hyundai Motorsport.

Въпреки, че производството на Новото поколение i20 R5 вече е задействано, дори и с пълни заявки до началото на 2017г., състезателният отдел ще се върне обратно към тестването по-късно тази седмица. Отборът, заедно с Кевин Абринг и Себ Маршал, ще направи еднодневна подготовка по трасетата на острова, преди старта им на Обиколката на Корсика – рали Франция. Абринг и Маршал, които са участвали в почти всички 5,000км тестове изминати от автомобила до сега, ще направят трети пореден старт на събитието.

 
 
Коментарите са изключени за i20 R5 е предадено на първия клиентски отбор