shareit

„Хокенхайм“ няма да приема Гран при на Германия

| от |

Шефът на пистата „Хокенхайм“ Георг Зайлер обяви, че се е отказал от опитите да организира Гран при на Германия през 2015 г. Това най-вероятно означава, че надпреварата няма да се състои, макар да е включена в календара на Формула 1 (19 юли).

През последните близо два месеца хората от „Хокенхайм“ полагаха усилия да намерят решение на проблема, появил се вследствие на финансовите проблеми на другата немска писта „Нюрбургринг“. Двете трасета се редуваха и приемаха Гран при на Германия през година. Тазгодишният старт трябваше да е на „Нюрбургринг“, където обаче и досега не е ясно кой точно притежава пистата, а пари изобщо няма.

„Вече няма надежда, че надпреварата от Формула 1 може да се състои тук“, заяви Зайлер пред вестник „Билд“. „През последните няколко години сторихме всичко по силите си, за да са щастливи феновете. Сега обаче няма време да се организира състезание. В противен случай рискуваме качеството на събитието да пострада“.

При официално оповестяване оттеглянето на „Хокенхайм“, Бърни Екълстоун трябва да информира ФИА и федерацията да отмени състезанието.

 
 
Коментарите са изключени за „Хокенхайм“ няма да приема Гран при на Германия