shareit

Хилари Клинтън пледира за равно заплащане на мъжете и жените

| от |

Хилари Клинтън заяви, че ако реши да влезе в битката за Белия дом през 2016 г., тя ще се опита да насърчи Републиканците и Демократите заедно да решават проблемите.

Клинтън, водещият претендент на демократите за кандидат-президент, говори за своята възможна президентска кампания на женска конференция в Силиконовата долина.

Но тя заяви, че всеки, който започне кандидатпрезидентска кампания през 2016 г., ще трябва да направи свои топ приоритети икономическия растеж и възстановяването на нарастването на доходите, заедно с възстановяването на доверието и сътрудничеството.

Клинтън засега „стои в сянка“ и не се впуска в надпреварата открито, но започва да предприема все по-публичен подход. Социологическите изследвания показват, че тя има сериозна преднина пред други потенциални кандидати на Демократическата партия като вицепрезидента Джо Байдън.

При републиканците състезанието засега е широко отворено, като социологическите изследвания показват, че потенциалните водещи кандидати, включително бившият губернатор на Флорида Джеб Буш, са разделени само от няколко процентни пункта.

Дори в сектора на технологиите, заяви Клинтън на женската конференция, много жени страдат на работните си места от политиките, свързани с отпуска по семейни причини и грижи за децата. Тя дала за пример призивите на Патриша Аркет за равно заплащане по време на церемонията по връчването на „Оскарите“.

Тя е права. Време е да имаме равно заплащане на мъжете и жените веднъж и завинаги„, заяви Клинтън. / NewsBG

 
 
Коментарите са изключени за Хилари Клинтън пледира за равно заплащане на мъжете и жените