shareit

Горбачов скочи срещу проектодекларация на Русия, осъждаща обединението на Германия

| от |

Бившият съветски лидер Михаил Горбачов, чийто усилиянаправиха възможно обединението на Източна и Западна Германия през 1990 година, критикува парламентарна проектодекларация, осъждаща това историческо събитие като акт на агресия, съобщава RT.

Припомняме, по-рано днес председателят на руската Държавна дума поиска парламентарна комисия да разгледа проектодекларация на депутат от Комунистическата партия, която осъжда „анексирането на Германската демократична република от Федерална република Германия“. Автор на декларацията е Николай Иванов.

Не можете да оценявате събития, които са станали в различна епоха, в различно време от днешните позиции, каза Горбачов пред Интерфакс.

Какъв референдум е трябвало да проведе в Германската демократична република при положение, че в двете държави се проведоха демонстрации със стотици хиляди участници под един лозунг: „Ние сме една нация“. Какво анексиране е това?, попита той.

Предложението е просто глупост, поясни Горбачов и добави, че оценката ни за миналото не трябва да се основава на днешните възгледи. / NewsBG

 
 
Коментарите са изключени за Горбачов скочи срещу проектодекларация на Русия, осъждаща обединението на Германия