shareit

Google инвестира 300 млн. долара в домашни соларни проекти в САЩ

| от |

SolarCity Corp е създала фонд на стойност 750 милиона долара за финансиране на около 25 000 домашни соларни проекти, а Google осигурява почти половината от сумата.

Парите ще бъдат използвани от SolarCity за монтиранен а соларни панели по домовете. Собствениците на жилища ще плащат месечна такса за лизинг на панелите, пише GreenTech.bg.

Ръстът на подобен род финансиране направила възможно за американските домакинства да си позволят да генерират енергия от слънцето и да я продават, без да се налага да плащат 25-30 хиляди долара първоначална инвестиция.

Фондът е най-големият, създаван някога за жилищни слънчеви системи, посочиха от SolarCity. Около 300 млн. долара идват от Google и това е най-голямата инвестиция на хай-тек гиганта във възобновяема енергия към днешна дата.

Като инвеститор във фонда Google може да изисква федерални данъчни кредити на стойност 30 процента от разходите по проектите за слънчева енергия за намаляване на данъчната тежест.

Инвестицията на ИТ гиганта е второто начинание на компанията заедно със SolarCity. През 2011 г. двете компании създадоха фонд на стойност 280 милиона щатски долара, който бе подкрепен от основателя на Tesla Motors Inc Елон Мъск.

Към днешна дата Google е наляла общо над 1,5 милиарда щатски долара в проекти за възобновяема енергия. / money.bg

 
 
Коментарите са изключени за Google инвестира 300 млн. долара в домашни соларни проекти в САЩ