shareit

GM си взе шеф от BMW да води Cadillac в Eвропа

| от |

General Motors избра нов шеф на марката си Cadillac в Европа – ексбосът от BMW – 44-годишният Андреас Скаф. Той ще е подчинен на глобалния шеф на марката Йохан Де Нисшен, информира auto-press.net.

Скаф стартира кариерата си в BMW Group през 1996-а в областа на контрола, мениджмънта и стартегията на продуктите. Имал е ръководни длъжности в маркетинга и продажбите на баварците в региони на Азия, Африка и Източна Европа, както е бил и шеф на продажбите и маркетинга.

Скаф заменя на поста 50-годишният Тома Седран, който беше временен шеф на Opel. Седран отговаряше за работата на Chevrolet и Cadillac в Европа, но сега напуска GM в търсене на нови възможности извън нея.

За Chevrolet Europe до окончателното изтегляне на марката от Европа ще отговаря Лес Търтън, управител на британския й клон.

Предвидено е процесът на изтеглянето да приключи до края на тази година.

Причина за промените във върховете най-вероятно е слабото представяне на луксозната американска марка на пазара в Стария континент – през миналата година са реализирани едва 365 продажби, а през 2013-а 395. В момента Cadillac предлага в Европа моделите си ATS Sport купе и седан, CTS седан, кросовъра SRX и Escalade SUV. / money.bg

 
 
Коментарите са изключени за GM си взе шеф от BMW да води Cadillac в Eвропа