shareit

Гърция и ЕС са постигнали споразумение

| от |

Гърция и нейните европейски партньори са близо до постигането на компромис по отношение на удължаването на програмата за нейния заем. Това съобщиха от Брюксел. Според тяхната информация Гърция и ЕС са постигнали споразумение финансовата програма за южната ни съседка да бъде удължена с 4 месеца.

В момента продължава срещата на финансовите министри от еврозоната в Брюксел, която за трети път в рамките на малко повече от седмица ще обсъди предложението на Атина.

„Изглежда, че има сделка под формата на изявление“, казва един от европейските източници пред агенция Франс прес. „Трябва обаче да изчакаме, защото това все още не е официално и някои делегати все още биха могли да изкажат възражения“, допълва той.

Според друг източник все още трябва да се изчака приключването на телефонния разговор между финансовия министър на Гърция Янис Варуфакис и премиера Алексис Ципрас.

По-рано днес стана ясно, че Ципрас ще поиска свикването на извънредна среща на върха на ЕС, ако днес не бъде постигнато споразумение по предложенията на Атина. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Гърция и ЕС са постигнали споразумение