shareit

ФИФА: Световното първенство в Катар ще се проведе през ноември и декември

| от |

Световното първенство по футбол през 2022-ра година ще се проведе през ноември и декември, а не както е обичайно до момента през лятото, е потвърдил представител на ФИФА. По-рано работната група на Световната централа, известна като Катар 2022, препоръча мачовете да се играят от 26-и ноември до 23-и декември.

Официалното становище беше, че днес въпросната работна група ще излезе с конкретната препоръка, както и ще внесе своите препоръки за изменение на международния календар на световния футбол в периода от 2018-а до 2024-та година. Групата се оглавява от президента на Азиатската футболна конфедерация Салман бин Ибрахим ал Халифа.

Както се знае, огромни дискусии и настроения вълнуваха целия футболен свят за това кога трябва да бъде това първенство, а дори и дали да не бъде отнет Мондиала от Катар заради високите температури и сухота на въздуха в Персийския залив през лятото.

Традиционно Световните първенства се играят в месеците юни и юни, но температурите по това време в Катар надвишават 40 градуса.

Имаше вариант първенството да бъде насрочено за януари и февруари, но ФИФА се отказа заради възможна конфронтация с МОК, тъй като по това време са планирани Зимните олимпийски игри.

Европейската асоциация на клубовете (ЕКА) пък предложи вариант април – май, тъй като иска да не се накъсват първенствата в големите лиги. / БНР

 
 
Коментарите са изключени за ФИФА: Световното първенство в Катар ще се проведе през ноември и декември