shareit

Facebook ще добави нова функция, подобно на LinkedIn

| от |

Facebook тества нова функция, която ще позволи на приятелите ви да добавят тагове към профила ви, точно както в LinkedIn, съобщава The Verge.

В момента Facebook тества профилните тагове в Нова Зеландия. Това са думи-етикети, които ще могат да се добавят към вашия профил или от вас, или от ваш приятел, за да ви опишат по-добре кой сте.

Ако ваш приятел добави такъв таг, то той ще чака одобрение преди да стане публичен.

LinkedIn вече има подобна функция, където потребителите или техните връзки могат да добавят умения към профила.

Често уменията в LinkedIn се използват като шега от потребителите, които изпращат помежду си хумористични предложения, за да се види дали ще бъдат регистрирани към съответните профили. Добавянето на подобна функция във Facebook най-вероятно ще има подобна съдба.

Ето кратко обяснение на таговете към Facebook профила:

В допълнение към стандартните начини за описание във вашия Facebook профил, новите тагове ще позволяват да разкриете идентичността си по един по-неформален начин. От екипа на Facebook вярват, че приятелите ви могат да добавят една уникална гледна точка за това кой сте и какво ви прави специален.

Например, когато представяте приятелите си помежду им, е възможно да споделите уникална характеристика или нещо, което е наистина специфично за тях, като „… Кони е запален колоездач!“

Това ще заздрави връзките между приятелите и ще помогне на новите приятели на Кони да научат нещо интересно за нея. Освен това новата функция може да бъде като комплимент за приятелите ви, да направи приятелството ви още по-силно и да помогне на другите да научат интересни и забавни факти за обкръжението ви.

 
 
Коментарите са изключени за Facebook ще добави нова функция, подобно на LinkedIn