shareit

Еколози алармират за строителни дейности на дюните на къмпинг „Юг“

| от |

На плажа на къмпинг „Юг“ в северната част на залива Корал се извършват строителни дейности, алармираха природозащитници от сдружението „Да запазим Корал“. На снимки, изпратени до „Хоризонт“, се вижда, че големи площи от плажната ивица вече за залети с бетон. Природозащитниците изтъкват, че плажът Корал представлява дюни, тоест защитена територия, и отбелязват, че строителните дейности са започнали в седмицата преди Великден.

Проектът е за изграждане на вилно селище с 16 къщи – цялото с площ от 1200 кв.м. Посочен е инвеститорът и се съобщава, че има издадено разрешително от Община Царево. Природозащитниците изразяват тревога от унищожаването на дюните и от факта, че по думите им „малката останала незастроена част от крайбрежието ни е на път завинаги да бъде бетонирана и да изчезне“.
От сдружението „Да запазим Корал“ са подали жалби до строителния министър Лиляна Павлова и до главния прокурорСотир Цацаров. Изпратили са и писма до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, премиера Бойко Борисов и президента Росен Плевнелиев. Еколозите настояват разрешителното за строеж на вилно селище в къмпинг „Юг“ да бъде отменено, да бъде разследван начинът, по който е придобита земята на къмпинг „Юг“ и лицата, които са издали разрешително за строеж на самия плаж, да бъдат подведени под наказателна отговорност./ БНР
 
 
Коментарите са изключени за Еколози алармират за строителни дейности на дюните на къмпинг „Юг“

Повече информация Виж всички