shareit

Египет принуждава тв водещите да отслабват

| от chronicle.bg |

През последните три години повечето египетски журналисти трябваше да внимават какво казват, когато съобщават новините, за да запазят работните си места.

Сега властта изисква някои жени, които работят като телевизионни водещи, да налагат ограничения и върху теглото си, съобщава The New York Times.

По-рано тази седмица Сафаа Хегази, директор на египетските държавни радио и телевизия, забрани на 8 водещи да се появяват в ефир в рамките на месец заради наднормено тегло. През този период те трябва да минат на диета и да отслабнат.

Хадижа Хатаб, една от осемте водещи, обяви, че все още не е получила официално нареждане от Хегази, но наскоро й е казано, че ще бъдат предприети мерки срещу онези, които не отслабнат до средата на септември.

След отстраняването на президента Хосни Мубарак от власт през 2011 година, гледаемостта на държавната телевизия падна заради усещането, че новините, които представя, не са безпристрастно поднесени. Въпреки това ръководството на телевизията очевидно намира проблем по-скоро във външния вид на водещите.

 
 
Коментарите са изключени за Египет принуждава тв водещите да отслабват