Един от атентаторите в Брюксел е остави предсмъртно писмо

| от chronicle.bg |

Атентаторът самоубиец от летището в Брюксел – Ибрахим ел Бакрауи, е оставил пресмъртно писмо, съобщавa Reuters.

„Винаги да се укрива, без да знае какво да прави вече, да бъде издирван навсякъде, да не бъде никъде в безопасност и ако чака още, рискува да свърши в килия до друг човек“, казва федералният прокурор в Брюксел Фредерик Ван Лев, цитирайки предсмъртното писмо на Бакрауи.

Двамата братя Бакрауи са отговорни за самоубийствените атентати на летището в Брюксел и метрото, които отнеха живота на най-малко 31 души и раниха над 200 във вторник.

Халид ел Бакрауи се е взривил в метрото на станция Маалбек. Другите двама мъже, заснети от камерите на летището заедно с Ибрахим, все още не са идентифицирани.

Първата бомба на летището е била взривена в сектора за заминаващи до гише 11 в 7.58 (8:58 българско време), а втората е последвала 9 секунди по-късно на гише 2.

Все още не е идентифициран вторият мъж, отговорен за атаката на летището, атретият от снимката, който е напуснал летището преди експлозиите, все още се издирва.

По време на полицейски акции в брюкселския район Схарбек във вторник вечер, полицията е открила 15 килограма експлозиви. 150 литра ацетон, 30 литра кислородна вода, детонатори, куфар, пълен с винтове и пирони, както и пластмасови кутии за опаковане на експлозивите.

 
 
Коментарите са изключени за Един от атентаторите в Брюксел е остави предсмъртно писмо

Повече информация Виж всички