shareit

Еди Редмейн е транссексуална жена в новия си филм

| от |

Току-що взел първия си Оскар, Еди Редмейн не почива. Само преди няколко часа в интернет се появи първата снимка от новия филм на актьора с името „The Danish girl”, в който Еди играе транссексуална жена. И ние смятаме, че адски му отива!

Eddie Redmayne The Danish Girl 2

Кадърът е първи от най-новия филм на Том Хупър – режисьорът на „Клетниците” и „Речта на краля”, а самият филм се казва „The Danish girl”. След като изигра емблематична фигура сред учените – самият Стивън Хокинг, сега на Еди се пада тежката задача да изиграе Лили Елбе – първата транссексуална жена подложена на операция за смяна на пола.

Лили Елбе се ражда в Дания като Ейнар Моргенс Вегенер, известен датски художник, който се облича и държи като жена. През 1930 година Лили решава да си направи операция за смяна на пола в Германия и година по-късно е първата транссексуална жена направила подобно нещо. За съжаление животът й приключва в същата тази 1931 година, тъй като последната фаза от операцията – трансплантирането на матката, не минава успешно. Въпреки това Лили Елбе и историята ѝ стават сюжет на няколко книги, а случаят ѝ е уникален за сексологията още тогава и граничи с научна фантастика. Операцията ѝ и дневниците на лекарите извършвали процедурите, позволяват хирургията да се развива в тази насока, докато не се извършва първата успешна операция за смяна на пола 23 години по-късно – на Джордж Йоргенсен.

Еди ще играе Лили Елбе преди и след операцията, а младата актриса Алиша Викандер влиза в ролята на съпругата на Ейнар – Герда. В момента филмът е в процес на снимки, които ще протекат в Дания, Лондон и Германия. Очаква се филмът да излезе през 2016 година. И честно, вече нямаме търпение.

 
 
Коментарите са изключени за Еди Редмейн е транссексуална жена в новия си филм