shareit

Ед Шийрън продължава да чупи рекорди

| от chronicle.bg |

Британският музикант Ед Шийрън продължава да чупи рекорди с новия си албум. „Divide“ е с рекордни продажби във Великобритания, като всички 16 песни от него фигурират в Топ-20 на британските класации, съобщава БТА.

Албумът се разпродаде в 672 хиляди екземпляра още в първата седмица след излизането й. Това е рекорд за солов певец изпълнител на Острова. Само албумите „25“ на Адел и „Be Here Now“ на Oasis надминаха тази седмична бройка с респективни продажби от 800 хиляди и 696 хиляди бройки, припомня агенцията.

62 процента от продажбите на „Divide“ са били на физически носители, 26 от тях били сваляния от интернет, а 12 процента – стрийминг. В последната категория също е отбелязан рекорд – 79 хиляди стрийминга през първата седмица от излизането на тавата.

Шийрън подобри и рекорда по продажби за една седмица за албум на винилов носител. Това се случва за пръв път от 20 години насам.

„Никога не съм вярвал, че 9 мои песни ще влязат в Топ-10! Отначало си помислих, че е станала грешка!“, възкликна Шийрън пред Би Би Си. Неговият хит „Shape of you“ е номер едно в класацията за сингли вече девета поредна седмица.

 
 
Коментарите са изключени за Ед Шийрън продължава да чупи рекорди