shareit

Двама загинали, 20 ранени в заложническата драма във Франция

| от |

Двама са убити, а поне 20 други са ранени в заложническата драма във Франция, съобщават френските медии. Вътрешното министерство в страната обаче опровергава информацията за убити, допълва Нова телевизия.

Преди това нападателите в „Шерли Ебдо“ са откраднали автомибил Пежо 206, с който да се придвижат по магистралата. Според rtve.es те са се настанили в печатница CTD в индустриална зона на север от Париж и са взели заложници. Над мястото вече прелитат хеликоптери. То се намира близо до международно летище и самолетите са помолени да заобикалят, а хората на 8-хилядното градче са помолени да не излизат от домовете си.

Две от четирите писти на летище Роаси-Шарл са затворени поради близостта си с печатницата CTD.

По-рано стрелба избухна в гр. Дамартен-ан-Гьол на 50 км от Париж. Според „Франс прес“, която цитира източници от силите за сигурност, стрелбата е била в рамките на полицейската операция по издирването на двамата атентатори. Това ставало на половин час път от мястото, където в четвъртък започна преследването на терористите.

Френските сили за сигурност са започнали преговори с терористите, за които се предполага, че са взели заложници в в селището Дамартен-ан-Гьол, съобщи БГНЕС.

Първоначално френските медии съобщиха, че има двама убити, а поне 20 други са ранени в заложническата драма. Прокуратурата обаче отрича информацията за жертви.

Две писти на летище „Шарл дьо Гол“ са затворени заради операцията. Хората в района на акцията са предупредени да не излизат от домовете си.

 
 
Коментарите са изключени за Двама загинали, 20 ранени в заложническата драма във Франция