shareit

Досадните снимки от морето

| от Мартин Дамянов |

Излиза поредният летен хит – „Фенки, фенки“ на Мишо Шамара, да речем. И изведнъж се почва – в градския транспорт, в офиса, на улицата, в тоалетната да влезете, само „Фенки, фенки“. Дори и първите дни да сте изкушени да я затананикате, в един момент вече ви идва до шия. Същото е и с летните снимки от морето. Някои от тях ни втръснали до писване. Например…

С разкрачени краката на фона на морето. Честно ли! Това е като да си снимаш късметчето от кафето, за да се изфукаш с маникюра. И не си мисли, че никой не гледа. Знаеш ли в Черно море колко руски подводници плуват. Ако всичките един ден излязат от водата, нивото ще се смъкне все едно Моисей е дошъл. Руснаците затова толкова често летуват тук. Защото са посрещани добре.

С коктейли. Аман от тия глезотии – една трета портокалов сок, една трета ликьор, една трета течност за чистачки. Масата ти прилича на икебана. Оранжева течност е позволена само в шкембе.

коктейл

С певеца в кръчмата. Това да не ти е „Като лъвовете“! Остави човека на мира, на работа е. Някой идва ли да се снима с тебе в офиса? Не.

Надписи в пясъка. Ако не беше написал „море“ в мокрия пясък на брега, щях да помисля, че ще полагате кофраж някъде.

надпис в пясъка

На морето от балкона на хотела. Единствените хора, на които трябва да им е позволено да снимат панорами, са Бойко Василев и Иван Гарелов.

Kей. Kейовете са мостове с големи амбиции и малки възможности. Нищо против кейовете, де. Може би, ако два кея се вземат, ще станат идеален мост. Ние сме за кей браковете!

Случайни селфита. Разбирам, ако наоколо се случва нещо интересно, да се снимате заедно с интересното. Но ако не се случва нищо, няма нужда, мерси. Човече, помним как изглеждаш.

селфи

Но това не е всичко! Има няколко вида снимки, които тепърва ще ни идват премного.

На покемони. Ооо, само почакайте! Снимка на Чаризард пред дюнерджийница, така композирана, че пламъчето на опашката му нагрява месото на шиша. Снимка на Бластойс на плажа, зад него е санитарната тръба на близкия хотел, а той е позициониран така, все едно от него се изстрелват отходните води. Само почакайте.

Сбивания на пияни англичани. Англичаните масово ще се напиват от радост, че сме им дали визи за Слънчака. След това ще се травмират, защото живеем по-добре от тях и в пиянски яд и завист ще посегнат.

Следващия път, когато снимате, задайте си следният въпрос: „Аз имам ли достойнство и самоуважение?“ Ако отговорът е положителен, чудесно – бъдете част от разумните Нас. Ако отговорът е отрицателен… нека само да кажем, че не сме ви фенки, фенки.

 
 
Коментарите са изключени за Досадните снимки от морето