shareit

Директорът на пловдивската полиция подаде оставка

| от chronicle.bg |

Пламен Узунов, директорът на полицията в Пловдив подаде оставка. Оттеглянето му идва след като се появиха съмнения за нарушения по време на разследване на пътен инцидент. Твърди се, че пловдивската полиция е разпънала чадър над извършителя.

Инцидентът е от 12 август. 24-годишният Милан Дивеков е блъснал на пешеходна пътека в Пловдив 63-годишен мъж. На шофьора не е назначена кръвна проба за алкохол и наркотици. Тестван е само с дрегер, който е дал отрицателен резултат. Не е назначена и автотехническа експертиза. Въпреки указанията на наблюдаващия прокурор, на Дивеков не са повдигнати обвинения, а е разпитан само като свидетел. Оставен е да се прибере с колата си, с която е станал инцидента без да бъдат извършени следствени действия с нея.

Заради тези действия главният прокурор Сотир Цацаров изпрати писмо до вътрешния министър Румяна Бъчварова с предложение да предприеме действия. Цацаров подчертава, че въпросният Милен Дивеков има над 8 нарушения по пътищата – 5 влезли в сила акта и 3 фиша. Въпреки това обаче от КАТ не са му отнели никакви контролни точки.
Започнало е и разследване срещу пловдивски полицай, който има отношение по случая. Вътрешният министър Румяна Бъчварова е разпоредила и цялостна проверка на работата на ОДМВР – Пловдив.

След като Пламен Узунов подаде оставка, на негово място е назначен Христо Разсолков, който досега оглавяваше полицията в Благоевград. Разсолков бе и началник на сектор „Наркотици“, Отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ в СДВР до 2010 година. Като директор на ОДМВР – Благоевград ще бъде назначен Росен Танушев, настоящ заместник-директор на областната дирекция.

 
 
Коментарите са изключени за Директорът на пловдивската полиция подаде оставка

Повече информация Виж всички