shareit

Диема Спорт HD излъчва и Формула 1?

| от |

Схемата, по която “Нова Броудкастинг Груп“ взе българския футбол през август – от петия кръг на “А“ група насам, сега може да се повтори с Формула 1. Първият кръг от новия сезон – Гран при на Австралия в Мелбърн в неделя, не е заявен от каналите на Булсатком – TV+ и Film+. Досега именно тези програми предаваха на живо една от най-гледаните спортни надпревари на планетата.

Новият платен канал Диема Спорт, който наред с “А“ група, Купата на България предава и английския футбол, НБА и професионалния бокс, е готов да поеме излъчването, пише Sportonline.bg.

Това обаче няма да стане веднага, тоест още за тази неделя, като по вероятно е да стартира от втория кръг в Малайзия на 29 март. Другите възможности са ТВ+ все пак да подпише правата, но това е малко вероятно. На изчакване за правата обаче са и bTV и те изобщо не трябва да бъдат пренебрегвани.

Правата за България и още няколко държави в региона бяха купени преди две години от посредническата компания MP&Silva. Тя, според информация на Клуб S1, би искала да получи сума, сходна плащаните в последните години – около $1 млн.

Офертите обаче са били по-ниски, като в крайна сметка реално близо до сделка са останали Булсатком и Нова броудкастинг груп с оферта за новите си канали Диема Спорт и Trace Sports Stars.

 
 
Коментарите са изключени за Диема Спорт HD излъчва и Формула 1?