shareit

Дейвид Камерън се провали с имиграцията

| от |

Британският премиер Дейвид Камерън претърпя неуспех в предизборната си кампания само три месеца преди изборите, след като не можа да намали годишната имиграция.

Официалните данни показаха, че 298 000 души са се преместили във Великобритания през 2014 г., което представлява увеличение с повече от 40 на сто спрямо предходните 12 месеца. Това е повече от момента, когато консервативната коалиция дойде на власт през 2010 година.

Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) определи цифрите като „зашеметяващи“ и обясни, че политиката на правителството се проваля.

Камерън, който обеща да предоговори британската връзки с ЕС в навечерието на референдума за членство, ако бъде преизбран, представи планове за ограничаване на достъпа на европейски имигранти до Острова. Британската служба за национална статистика обаче обяви, че броят на пристигналите чужденци във Великобритания се е увеличил с 43 000 души.

Имигрантите от Румъния и България, чиито ограничения за работа във Великобритания бяха премахнати на 1 януари миналата година, са 37 000 в сравнение с 24 000 през същия период на 2013 година.

С икономически растеж, който изпреварва повечето страни от ЕС, Великобритания се превръща в привлекателна дестинация за търсещите работа.

В периода между октомври и декември 2014 заетостта на граждани на ЕС във Великобритания е с 269 000 души по-висока, отколкото година по-рано. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Дейвид Камерън се провали с имиграцията