shareit

Coolpad представи два нови смартфона

| от chronicle.bg |

Coolpad, китайската компания, която се нареди в топ 10 производители на смартфони, обяви своето навлизане на пазара в Западна Европа през Германия и Швейцария. Новината беше официално обявена от Coolpad по време на специално събитие, състояло се в Мюнхен.

Coolpad Porto S и Torino S, новите модели на производителя, бяха представени от Кристоф Лихтенберг, регионален мениджър Германия и Швейцария. Porto S е оборудван с 5-инчов HD екран (1280×720 пиксела), а по-доброто качество на картината се гарантира от новата технология Miravision. Моделът е 4G LTE съвместим и може да се използва с две SIM карти или комбинация SIM и microSD карта.

Профилът а Porto S е с дебелина от 7.6 мм и разполага с четириядрен процесор MediaTek, допълват от Coolpad. Смартфонът разполага с 8MP основна камера, придружена от LED, а видеото, което можете да запишете с нея, е с Full HD резолюция. Оперативната памет е 1 GB, вътрешната е 8 GB, а операционната система е Android 5.1. Батерията е с капацитет 2000mAh. Пазарната премиера ще бъде през лятото на 2016 година.

Torino S разполага с 4.7-инчов HD дисплей и сензор за пръстови отпечатъци, разположен на задния панел. Моделът е с 2 GB RAM и 16 GB вътрешна памет, наличен е слот за microSD карта и може да работи с две SIM карти. Тук процесорът е 4-ядреният Snapdragon 410, основната камера е 8MP, а предната – 5MP. Операционната система е Android 5.1, модифицирана с COOL UI. Батерията е с капацитет 1800mAh.

 
 
Коментарите са изключени за Coolpad представи два нови смартфона