Check Point Cardio вече ще следи сърцата на българските пациенти

| от chronicle.bg |

На специално събитие за публиката беше представено устройството Check Point Cardio, което наблюдава дистанционно и в реално време пациенти със сърдечносъдови заболявания, помага на лекарите да са постоянно в течение на тяхното състояние и спомага неимоверно за превенцията и диагностиката на тези заболявания отрано.

Check Point Cardio системата е достъпнa както за общопрактикуващите лекари в България, така и за частни лица, които искат да бъдат наблюдавани през устройството, за да са наясно с текущото си състояние, дори да се чувстват напълно здрави.

Системата дава 24-часов мониторинг на сърцето и го предава към електронно досие, където всичко се записва и следи в реално време.

Данните се предават през GSM мрежата на Виваком и отиват в специално създаден от Check Point Cardio специализиран телемедицински център. Той се намира в Казанлък и в него работят кардиолози и кардиологични медицински сестри, които 24 часа в денонощието следят за промени и проблеми в телемониторинга на пациентите, въведени в системата и с включени в момента устройства. Самото устройство е малко и удобно за закрепяне на гърдите. Анализът на данни се извършва автоматично, а капацитетът за едновременно наблюдение в програмата е до 3000 пациенти.

Информацията, която се предава към лекаря, е за ЕКГ, пулс, дишане, кръвно налягане, местоположение на пациента и данните могат да послужат както за профилактика, така и за бърза реакция при евентуална криза.

Така наблюдаващите лекари могат да отреагират веднага с каквото сметнат за необходимо – промяна на лекарство, коригиране на доза, или бързо изпращане на спешна медицинска помощ на местоположението на пациента – при тежки случаи. Устройството има и SOS бутон, който праща сигнал за бързо отреагиране, ако пациентът усети, че получава сърдечна криза.

 
 
Коментарите са изключени за Check Point Cardio вече ще следи сърцата на българските пациенти