shareit

Burger King настъпва в Русия

| от |

Една от най-големите световни вериги за бързо хранене Burger King планира да увеличи присъствието си в Русия, въпреки икономическата криза, казал президентът на Burger King Worldwide EMEA (представител за Европа, Близкия Изток и Африка) Хосе Силь пред РИА новости.

„Руският пазар си остава много привлекателен за нас. В Русия има потенциал за растеж, особено в регионите.“, споделя Хосе Силь, цитиран от Блумбърг, по време на посещението си в Казан.

Санкциите наложени от Русия в отговор на забраните на Запада, за вноса на някои продукти, няма да окаже съществено влияние върху функционирането на мрежата, отбелязал ръководителят на Burger King за Русия Дмитрий Медов. Не е тайна, че компанията отчита известен спад в търсенето, както и други компании, отбелязал той в писмо до агенцията.

Веригата Burger King е основана през 1954 г. в Съединените щати. Компанията има повече от 13 000 ресторанта в цял свят. В Русия, работи на франчайз от 2010 г. насам. През 2012 г. основава Burger King Русия, по-големият пакет от който се притежава от „ВТБ Капитал“, а останалата част принадлежи на компанията „Бургер Рус“ и Burger King Worldwide. / money.bg

 
 
Коментарите са изключени за Burger King настъпва в Русия