shareit

Бивш служител на Microsoft е арестуван по обвинение, че е продал търговски тайни на компанията

| от |

Бившият служител на Microsoft Алекс Кибкало е арестуван по обвинение, че е откраднал търговски тайни на компанията, докато е работел в нея, съобщава CNET.

microsoft-ces-booth

Според съдебните документи Кибкало е с руска националност и е работил за Microsoft в Ливан. Той е продал търговски тайни, свързани с Windows 8 на блогър във Франция.

Вътрешно разследване на Microsoft е открило, че Кибкало е свалял патентован софтуер, включително обновявания за Windows 8 RT и ARM устройства, както и други програми на компанията на компютър в Редмонд, Вашингтон, а след това на личния си аканунт в SkyDrive. Той е предоставял линкове към съдържанието на профила си на блогъра, който публикувал снимки на екрани, показващи предстартови версии на операционната система на Windows. Microsoft е открил още, че Кибкало е получил незаконна помощ от свой познат за настройка на виртуална машина, с която да разпространява откраднатите данни и продукти.

Инженерът е работил за Microsoft седем години, като през 2012 година е получил слаба оценка за изпълнението на работата си и е заплашил, че ще подаде оставка, ако тя не бъде променена. Малко след този случай Кибкало наистина е напуснал.

 
 
Коментарите са изключени за Бивш служител на Microsoft е арестуван по обвинение, че е продал търговски тайни на компанията