shareit

„Бирата е доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи“

| от |

Коя е най-добрата бира в света? За разлика от въпроса „Какъв е смисълът на Живота, Вселената и Всичко?“, който вече си има отговор, този въпрос все още е една от най-големите мистерии в света.

Американците са фенове на воднистата Bud Light. На север обаче канадците предпочитат малко по-силната Budweiser. В Мексико изборът на масите е Corona, докато в Китай най-известната и разпространена бира е Snow. В Индия на почит е светлият лагер Kingfisherst, а в Бразилия най-предпочитаната бира е светъл лагер, тип пилснер, с търговското име Skol. А на другия край на света в Австралия най-популярната бира е Victoria Bitter.

Сайтът Vinepair събра данни от фирмата за маркетингови проучвания Euromonitor и корпоративните отчети на бирени компании от цял свят, за да изготви списък на най-популярните бири в света (марките с най-голям пазарен дял в дадена страна). Използвайки тези данни, те създадоха карта, която да ни показва изненадващото разнообразие от бири по света.

В Северна и Централна Америка хората предпочитат не само големите брандове, като тези изброени по-горе, но и някои по-малко известни бири като Gallo, любимата бира в Гватемала, и Imperial, най-продаваната бира в Коста Рика.

В Южна Америка повечето страни предпочитат местните бири, но се срещат и такива, които са се научили да ценят и бири, произведени от техните съседи. Polar, която е предпочитаната бира във Венецуела, се произвежда в страната. Докато парагвайците обичат да пият бразилската Brahma.

В Африка, най-предпочитаните бири са Tango (Алжир), Star (Нигерия) и Carling Black Label (Южна Африка). А предпочитанията в Близкия изток включват Gold Star, Moussy и безалкохолната Delster Classic, която е най-предпочитаната бира в Иран.

Anheuser-Busch Inbev контролира бирения пазар в САЩ, Канада, Бразилия, Парагвай, Мексико и Аржентина.

А SABMiller е компанията зад най-популярните марки в Колумбия, Еквадор, Южна Африка и Перу.

\\ Washington Post

 
 
Коментарите са изключени за „Бирата е доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи“