shareit

Бетон заля къмпинг „Юг“ (СНИМКИ)

| от |

Бетон заля къмпинг „Юг”, едно от последните незастроени места у нас. От сдружение „Да запазим Корал” публикуваха и снимки на бетонните плочи. Дейностите са започнали преди седмица.

Къмпинг „Юг” се намира в северната част на залива Корал и част от проект за изграждането на вилно селище от 16 къщи с площ над 1200 кв. км. От сдружението съобщават, че инвеститорът има издадено разрешително от община Царево.

3

Строителството се извършва на директно върху плажа, който е публична държавна собственост и в нарушение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Според самите инвеститори, първите къщи ще бъдат завършени преди началото на летния сезон.

От сдружението „Да запазим Корал” са подготвили сигнал до институциите, премиера Бойко Борисов и президента Росен Плевналиев. Те настояват да се отмени разрешителното за строеж на вилното селище в къмпинг “Юг”, по подобие на отменените вече разрешителни за плажа “Корал”. Групата иска и разследване за начина, по който е придобита земята на къмпинга. Основен аргумент на сдружението е, че целият залив Корал е съставен от дюни, което го прави защитена територия.

От фирмата-строите не се притесняват от сигналите на еколозите, тъй като проектът вече имал оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС) от МРРБ.

123456

 
 
Коментарите са изключени за Бетон заля къмпинг „Юг“ (СНИМКИ)