shareit

Белгийската полиция залови двама от оцелелите атентатори от Брюксел

| от chronicle.bg |

Белгийската полиция е задържала днес трима заподозрени за тероризъм, в това число и двама от непосредствените участници в терористичните актове на летището и в метрото на Брюксел, снимани на охранителните камери на 22 март редом до камикадзетата, извършили взривовете.

Главният заподозрян за терористичните актове в Париж на 13 ноември Мохамед Абрини бе задържан днес в брюкселския квартал Андерлехт. Различни източници потвърждават, че именно той е „човекът с шапката“, който бе редом с двете камикадзета на кадрите от терористичния акт в летището. Освен него са били задържани още двама, в това число и Усама Крайем, който бе сниман от наблюдателните камери преди терористичните актове редом до камикадзетата на метростанцията.

Сутринта на 22 март два взрива прогърмяха на брюкселското летище „Завентем“ и още един на една от метростанциите в града. Полицията установи личността на две от камикадзетата. На летището камерите фиксираха още един човек, съпровождащ терористите, който бе облечен в светло яке и с шапка.

 
 
Коментарите са изключени за Белгийската полиция залови двама от оцелелите атентатори от Брюксел

Повече информация Виж всички