Българският Hyundai Off-Road Racing Team е лидер в класирането на Източноевропейския шампионат

| от chronicle.bg |

След края на втори кръг от Източноевропейския офроуд шампионат, родният екипаж от Hyundai Off-Road Racing Team – Цветомир Иванчев/Ивайло Николов зае лидерската позиция сред български и чуждестранни състезатели в генералното класиране в своя клас. Българите преминаха успешно над 1200 състезателни километра със своя Hyundai Santa Fe T1 за изминалите два кръга от „Баха“ 2016.

В първия старт от шампионата в Букурещ, в края на месец април, Иванчев и Николов преодоляха тежкия маратонски формат от 500 км, без сервизни зони и прекъсвания. Високите температури и неравните терени в Румъния не успяха да затруднят българския екипаж и финишира на трето място в класирането при автомобилите сред състезатели от чужбина и България.

На 5 юни, тандемът Иванчев/Николов успешно завърши и втория кръг от „Баха“ 2016, оставяйки зад гърба си три състезателни дни и 800 километра, съставени от бързи, прашни трасета, слаба видимост и много неравни изкачвания. Оспорваната битка с участниците от чужбина се води до самия край на ралито, но в крайна сметка тимът спечели второ място сред автомобилите и шесто в генералното класиране.

Следващият кръг от „Баха“ 2016 ще бъде на родна земя, в Самоков, 23-25-ти септември, а Цветомир Иванчев и Ивайло Николов са отново със сериозна заявка за подиум и на „Баха България“.

 
 
Коментарите са изключени за Българският Hyundai Off-Road Racing Team е лидер в класирането на Източноевропейския шампионат