Българска художничка превъртя интернет

| от chronicle.bg |

За 24 часа картина на българска художничка беше видяна от милиони потребители по цял свят, харесана над 35 000 пъти и споделена от 20 хиляди души.

Йоанна Викторова е на 25 години и е завършила Националната гимназия по приложни изкуства „Св. Лука“. Тя споделя свои изображения в сайта си и във Facebook страницата си. На 2 януари нейна картина случайно бива публикувана в страница с над половин милион фенове.

Следват публикувания в страница с над 1.1 млн. последователи и още, и още…

Картината се нарича „Разкаяние“ и е рисувана преди около година, когато борейки се с тежък период, Йоанна рисува няколко картини. Момичето обаче не очаква интереса, който тази картина, както и друга от поредицата – „Тревожност“ – ще предизвикат.

„Когато ги публикувах, срещнах неочаквана подкрепа и най-вече благодарност от хиляди хора по света“, казва Йоанна за предишния си голям успех. Миналата година по това време тя оглавява сайта за изображения Imgur и картините й там са видени от половин милион души, а от собствената й Фейсбук страница „Тревожност“ стига до над 1,1 млн. потребители и подобно на днешните резултати има около 20 хиляди споделяния.

йоана викторова

 
 
Коментарите са изключени за Българска художничка превъртя интернет