България е най-евтината лятна дестинация в Европа

| от |

Българските черноморски курорти са по-евтини от горещите точки в Италия, Турция, Испания и Гърция, показва проучване, публикувано в „Дейли мейл“.

Курортите по Българското Черноморие предлагат най-добри цени за хранене навън, студени напитки, кафе, слънцезащитен крем и всичко необходимо за една ваканция.

Най-известен сред тях е Слънчев бряг, който е най-желаната дестинация за чуждестранните туристи.

Описан от туристическите агенти като „най-оживената точка“, курортът разполага с дълга плажна ивица, многозвездни хотели, барове, ресторанти и водни паркове.

Летният сезон също е много дълъг като започва от май и приключва чак септември. Това прави 300 слънчеви дни годишно, което е повече от Маями Бийч във Флорида.

Изследователите установили най-ниските цени като използвали „въображаема пазарска кошница“. Въображаемата кошница с десет основни продукта за почивка в България струва 37,39 паунда, което е с 13,6 процента по-малко от миналата година. Второ място в класацията заема Алгарве, Португалия с кошница на стойност 44,02 паунда, измествайки испанския курорт Коста дел Сол. В Турция стойността на кошницата се е увеличила с 21,4 на сто спрямо миналата година. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за България е най-евтината лятна дестинация в Европа