shareit

Българите изчезват, ЦРУ преброи под 7 млн.

| от |

Централното Разузнавателно Управление на САЩ разкрива изключително влошени показатели за демографското състояние на българското население. Според данните на ЦРУ в България живеят едва 6 924 716 души. Това става ясно от справка в секцията „The World Factbook“ на сайта на разузнавателното управление.

Информацията на ЦРУ, според която българите, живеещи в родината са под 7 млн., е с актуалност от средата на 2014 г. Според нея България е на 103 място по население от общо 240 държави и общности. Справките за броя жители се базират на анализи от преброяване на населението, продължителността на живота, миграционни процеси и други.

Данните на американската агенция се разминават значително с последната официална справка на българския Национален статистически институт от края на декември, 2013 година. Според нея България е със 7 245 677 души, т.е. става въпрос за разлика от близо четвърт милион души.

България е на една от последните позиции по показателя „прираст на населението“, става ясно още от анализите на американското разузнаване. Според данните на „The World Factbook“, към средата на 2014 г., България е с отрицателен „прираст на населението“ в размер на (-0,83%). Това нарежда страната ни на 229-то място от 233 държави по света. Непосредствено преди нас е Естония, а на 231 място е Молдова. На последно място е Сирия, заради милионите бежанци от войната.

 
 
Коментарите са изключени за Българите изчезват, ЦРУ преброи под 7 млн.