shareit

Apple: iPhone можете да ви помогне да оцелеете при апокалипсис

| от chronicle.bg |

iPhone може да ви помогне да оцелеете апокалипсис, причинен от глобалното затопляне, казаха от Apple. Компанията участва в Carbon Disclosure Project, който описва и изследва кошмара при евентуален климатична катастрофа. Проектът разкри и, че Disney се притеснява парковете им да не станат прекалено горещи за посетителите, а Bank of America се страхува хората да не спрат да си плащат ипотеките, когато светът започне да свършва…

Как би могъл да ви помогне един iPhone, когато нивото на световните океани започне да се покачва? Едва ли ще има хаштаг за събитието, защото просто няма да има интернет. Но в лицето на опасността ще можете да използвате своят телефон като факла.

От Apple казаха, че телефонът може да бъде използван като фенерче, сирена или радио и че може да се зарежда дни наред от автомобилен акумулатор или с ръчно динамо. „Когато климатичните условия се влошат, очакваме хората да са уверени и подготвени в областта на личната безопасност, както и в тази на своите близки“, казаха още от компанията, според Bloomberg.

По-рано през седмицата американският сенатор Александра Окасио-Кортес каза, че светът може да свърши за 12 години заради климатичните промени. Така че тъкмо ще имаме достатъчно време да спестим за iPhone.

 
 
Коментарите са изключени за Apple: iPhone можете да ви помогне да оцелеете при апокалипсис