shareit

Анджелина Джоли посети бежански лагер в Гърция

| от chronicle.bg |

Американската актриса Анджелина Джоли посети бежански лагер в Гърция, в близост до пристанището в Пирея. За това предава френското издание Elle. В момента на пристанището се намират около 4000 бежанци, с които Анджелина Джоли e разговаряла.

Холивудската актриса е посланичка на добра воля към Върховния комисариат на ООН за бежанците и се интересува от състоянието на пристигащите в Европа сирийски бежанци, както и от условията в лагера.

На пресконференцията след посещението си в долината Бека в Ливан, където също има лагер за сирийски бежанци, вчера Джоли определи ситуацията като „трагична и срамна“ и призова международната общност да работи „за мира, който все още изглежда далечен“.

„Не може да разделяме бежанците заради религията им”, каза Джоли на пресконференцията.

Френското издание добавя, че 9-годишната дъщеря на Джоли – Шайло също подкрепя бежанците, защото миналата седмица тя е била забелязана от фотографските обективи заедно с Анджелина на летището в Лос Анджелис, облечена с блуза с лика на Алберт Айнщайн, под чиято снимка пише: „Einstein was a refugee“ (Айнщайн също беше бежанец).

Angelina Jolie Speaks OutAngelina Jolie is begging the world to do more for refugees.

Публикувахте от AJ+ в 15 март 2016 г.

 
 
Коментарите са изключени за Анджелина Джоли посети бежански лагер в Гърция