shareit

Amazon на тайна конференция за роботика

| от chronicle.bg |

Технологичният гигант Amazon е бил домакин на обвита в мистерия конференция, посветена на роботиката, провела се през изминалия уикенд. Събитието с кодово име „MARS“, което е съкращение за“Machine-Learning (Home) Automation, Robotics and Space Exploration“, е било в Палм Спрингс, щата Калифорния. На него са присъствали експерти от области като роботика, изкуствен интелект, космически изследвания и автоматизация.

Amazon не разпространи официални коментари за форума, но в социалните мрежи се появиха редица постове и информация, потвърждаващи събитието. Сред присъстващите е бил самият изпълнителен директор на компанията Джеф Безос. Присъствали са и експерти от институции като МИТ, Университета на Калифорния в Бъркли, ETH в Цюрих и др. Форумът е бил посетен и от шефове и висши ръководители на компании като Rethink Robotics, Toyota Motor Corp. и iRobot. Специално iRobot и CyPhy работят в области, които имат отношение към космическите амбиции на Джеф Безос.

Сред появилите се фотографии има снимки, които показват роботите Kiva на Amazon, както и тестове на устройства за виртуална реалност. MARS не е първата подобна тайна конференция, организирана от Amazon. Преди време компанията организира и събитие с името Campfire в Санта Фе, щата Ню Мексико.

 
 
Коментарите са изключени за Amazon на тайна конференция за роботика