shareit

Ако сме с Русия, не 6, а 66 млрд. ще му намеря на премиера, уверява Сидеров

| от |

Тъпанарски и просташки инсинуации са, че Русия ми помага. Нямам руска помощ, това го правя от убеждение.
Това коментира Волен Сидеров в сутрешния блок на БНТ на въпрос получил ли е руска помощ за скорошното си посещение в Крим.

Лидерът на „Атака“ допълни, че в Крим се срещнали с всички нива на властта, включително с местния лидер Сергей Аксьонов. Оказали им огромна чест. Запитан дали там е представлявал България и българския парламент, Сидеров отговори положително, като не било нужно да го командироват от Народното събрание, защото не е избран от Цецка Цачева, командировали са го неговите избиратели и там бил представител на България, фактически в негово лице България признавала Крим като част от Русия.

Лидерът на „Атака“ обеща, че ако България води „правилна политика“, включително спрямо Русия, той щял да намери на премиера Борисов „не 6, а 66 милиарда евро“.

Според него, ако „Атака“ е на власт, нещата ще бъдат други. „Няма да сме вкарани в идиотската ситуация да сме скарани с нашата освободителка Русия“, категоричен беше той.

По думите му, всички правителства след 1997 г. били вкарали България в колониализма. Управляващите правели всичко, само и само да ни похвали поредният американски кретен, дошъл да се разпорежда у нас.

Сидеров прогнозира още, че „държавата няма да я бъде в следващите 10-15-20 години“ и ако не искал да изчезне, народът трябвало да се мобилизира като народа в Гърция и да поиска реална смяна, „иначе няма да го бъде“.

Според него предишното и по-предишното правителство са водили същата политика.
„За мен промяна е да се каже край на монополите, вън компаниите, които печелят на гърба на народа, изнасят златото ни“, уточни националистът.

16-те милиарда лева дълг се вземат за война, отново изтъкна лидерът на „Атака.

„Да, за война се готвят. Много отдавна от Вашингтон натискат да си вдигнем разходите за въоръжение, за да ни продадат старото си желязо. Правителството е дърпано като кукла на конци. Направиха ни фронтова линия. Тук ще се разполагат техника и бригада на НАТО без съгласуване на Народното събрание. Не е лъжа, че мобилизират, не е лъжа, че тук настаняват команден център. Това не е лъжа, това са факти“, възмути се атакистът.

Според него дългът от 8 милиарда евро, чиято ратификация от Народното събрание все още не е факт, а по темата текат разгорещени дебати, ще нарасне до 27 милиарда лева с лихвите.

По повод изявлението му, че в България ще има референдум за излизане от НАТО, направено в Крим, днес Сидеров заяви, че ще направи предложение на БСП за иницииране на референдум за излизане от НАТО.

„БСП трябва да реши кардинално дали са проатлантическа партия или са срещу НАТО, ще им предложим да подкрепят подписката за референдум за излизането ни от пакта и тогава ще се види кой кой е“, отбеляза той.

Волен Сидеров обяви, че по време на местни избори купуването на гласове е най-брутално. Той отправи покана към всички политически сили, които не са съгласни с днешния политически курс и искат страната ни да напусне НАТО, да се обединят с „Атака“ за предстоящите избори.

По-късно в парламента Сидеров се обърна с декларация към управляващите, като ги призова да „завият кормилото“ и да насочат България в правилния път, защато сега я карали в пропаст. Той уточни, че 66-те милиарда лева могат да бъдато осигурени без да бъдем заробени със заеми, като имало източници, които правителството отхвърля – руски и китайски инвестиции.

Сидеров отбеляза новата ескалация на санкциите срещу Русия, които били приети в нова фаза, а ние сме се съгласили с тях. Говоря на тази тема, защото Борисов бе в Брюксел, но не се противопостави на новата фаза, недоволен е от премиерската липса на позиция Сидеров.

За него е нелепо, че вече има санкции на влизане в ЕС и на хора на изкуството. Горене на книги или крематориуми ще е следващата стъпка, поиска да знае разгневен Сидеров. Според него това е откровен фашизъм и антисемитизъм.

Спрете се, още не е късно, призова той Борисов, като се обърна към присъстващите в залата вицепремиери Томислав Дончев и Лиляна Павлова да предадат на Борисов, че още не е късно да се противопостави, да се поучи от Виктор Орбан и да запази родните интереси. / NewsBG

 
 
Коментарите са изключени за Ако сме с Русия, не 6, а 66 млрд. ще му намеря на премиера, уверява Сидеров