27% от британските мюсюлмани симпатизират на терористите от Париж

| от |

Повечето британски мюсюлмани са против насилие срещу хора, които публикуват карикатури или други изображения на пророка Мохамед, сочи проучване, предаде БиБиСи.

68% от анкетираните заявяват, че такова насилие не може да бъде оправдано, 24% са на обратното мнение. Но почти 80% се чувстват обидени, когато се публикуват карикатури на пророка.

Проучването показва, че повечето британски мюсюлмани не симпатизират на тези, които искат да се борят срещу интересите на Запада. Но 27% от 1000 мюсюлмани, които са анкетирани от ComRes, заявяват, че симпатизират на извършилите в Париж терористични атаки в началото на януари, а 62% – обратното. 32% от британските мюсюлмани не са изненадани от нападенията срещу „Шарли ебдо“ и еврейския магазин във френската столица, а 11% са на мнение, че „Шарли ебдо“ е заслужавало да бъде нападнато.

От изследването става ясно, че 46% са съгласни, че Великобритания е станала толерантна към мюсюлманите, а 49% не са съгласни. 35% от анкетираните чувстват, че британците не се доверяват на мюсюлманите, а половината твърдят, че западното либерално общество никога няма да бъде съвместимо с исляма.

95% от британските мюсюлмани са лоялни на Великобритания, докато 93% вярват, че мюсюлманите в страната трябва да спазват британските закони. / NewsBG

 
 
Коментарите са изключени за 27% от британските мюсюлмани симпатизират на терористите от Париж