shareit

$2,6 млрд. глоба за Morgan Stanley

| от |

Банка Morgan Stanley ще изплати 2,6 млрд. долара компенсации, за да бъде прекратено разследването срещу нея.

Солидната сума ще бъде платена въз основа на постигнатото съглашение с министерството на правосъдието на САЩ. Банката е разследвана за манипулации при продажбата на ипотечни ценни книжа, пласирани на инвеститорите, без последните да бъдат уведоми за високия риск.

В съобщение на Morgan Stanleyсе казва, че сумата от 2,6 млрд. долара ще бъде платена за „разрешаване на определени претенции“. От правосъдното министерство пък уточняват, че споразумението не е окончателно и може да бъде развалено, в зависимост от поведението на банката.

Morgan Stanley е поредният банков гигант в САЩ, постигнал съглашение с правосъдното министерство за изплащане на компенсации заради предоставяне на подвеждаща, а често дори откровено невярна информация на инвеститорите за рисковете при покупката на проблемни ипотечни книжа.

През 2013 г., с цел да бъде прекратено разследването срещу нея, което би могло да й струва много повече, инвестиционната банка JPMorgan Chase бе изплати компенсации в размер на 13 млрд. долара. През 2014 г. Bank of America пък изплати компенсации в размер на 16,7 млрд. долара. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за $2,6 млрд. глоба за Morgan Stanley