shareit

12-годишно уиски, октопод и руска водка на борда на самолетите на властта

| от |

До 48 000 лв., с ДДС, ще плати „Авиоотряд 28“ за кетъринг за самолетите на властта за период от една година, съобщи БГНЕС.

Това става ясно от обявената обществена поръчка за доставка на хранителни продукти, алкохолни и безалкохолни напитки и консумативи за бюфета на правителствените самолети „Еърбъс“, „Фалкон“ и три хеликоптера, които се ползват приоритетно от президента, премиера и министрите.

На база икономически „най-изгодна“ оферта в средата на април „Авиоотряд 28“ ще избере фирмата, която ще осигурява храната и напитките по време на полетите на властта в страната и чужбина.

Според обявлението на борда на самолетите и хеликоптерите ще се пие само 12-годишно шотландско уиски, лондонски джин, руска водка и ликьор от ирландско уиски и сметана.

Сериозно внимание е отделено на ордьоврите, сред които има и такива със скариди, синьо сирене, кайзер пастърма и др. Ползващите услугите на „Авиоотряд 28“ ще консумират предимно леки основни ястия от телешко месо и риба, както и деликатеси като октопод, калмари и омар. Предвидено е и вегетарианско меню.

За десерт пасажерите ще могат да избират между торти Гараш и Сахер, както и тирамису. 15 вида плодове ще са на разположение на пътуващите с „Авиоотряд 28“, включително екзотичните за нашите географски ширини манго и папая.

 
 
Коментарите са изключени за 12-годишно уиски, октопод и руска водка на борда на самолетите на властта