Кръстиха нов вид динозаври на Танос

| от chronicle.bg |

Нов вид динозаври беше кръстен на злодея от „Avengers: Infinity War“ Танос. Той е създаден от Джим Старлин и Майк Фридрих през 1973 година. Той се появява в комикса „The Invincible Iron Man“ #55. От тогава Танос е основен персонаж в няколко комикса като например „Infinity War“ и „Infinity Gauntlet“, където събира Камъните на Безкрайността, за да унищожи половината вселена.

Сега нов вид динозаври беше кръстен на Танос. Thanos simonattoi е мосояден и е обитавал днешна Бразилия в края на Кредалния период. От Historical Biology казват, че разликата между новия вид и останалите тероподи е това, че новият има добре развит кил, който става все по-широк и дълбок по продължителността на корема, две странични цепки, както и добре развити и дълбоки гръбначни апофизи.

Ето рисунка на съществото дело на Деверсън да Силва от Flip Science:

dsi5kpluwaa5q9s

Джош Броли ще се завърне в ролята на Танос в „Avengers 4“. Той ще има нова броня и нов меч.

Преди да се появи във вселената на Marvel виолетовият злодей не беше много известен. Повечето фенове на комиксите го знаеха, но когато се появи във финалните надписи на „The Avengers“ най-вероятно е объркал някои хора. Сега обаче персонажът е увековечен в аналите на науката.

 
 
Коментарите са изключени за Кръстиха нов вид динозаври на Танос