shareit

Да се снимаш с похитителя си

| от chronicle.bg |

Британец си направи весело селфи с похитителя на отвлечения самолет на„EgyptAir”. Той използвал и възможността да огледа по-отблизо експлозивите около кръста му.

Във вторник 58-годишният египтянин Сейф дин Мохамед Мустафа отклони полет между Александрия и Кайро и го принуди извънредно да кацне в кипърския град Ларнака, където впоследствие доброволно се предаде на полицията. 26-годишния Бен Инес бил един от седемте души, задържани като заложници до края в създалата се ситуация. Той е и човекът, който се сдобил с уникалната снимка – застанал доволно ухилен до похитителя си.

Не знам защо го направих – забравих за всякаква предпазливост, докато се опитвах да остана весел пред възможността за едно голямо бедствие.“

Напрегнатите преговори с похитителя продължили няколко часа. Около 30 минути след кацането в Ларнака, Бен решил да поиска снимка с него.

Ние просто си стояхме там и си помислих – защо не? Ако ни взриви всички, нищо от това няма да има значение. И ще бъде най-доброто селфи, което можеш да изпратиш на приятелите си – много по-добро от нещо заснето по време на нощ на запой или пък на ваканция.“

Инес също решил, че това ще е добра възможност лично да провери дали похитителят има истинска бомба. Помолил човек от екипажа да му превежда и попитал Мустафа дали може да се снима с него. Той просто кимнал в знак за съгласие.

От близко разстояние Бен решил, че бомбата най-вероятно е фалшива. След това се върнал на мястото си и се зачудил какво да прави с тази информация. Естествено, следващото логично действие, което предприел, било да я разпространи под формата на sms-и. Майка му, Полин, го помолила да не привлича вниманието върху себе си.

Просто не знаех как да й кажа, че вече съм се снимал с похитителя“, споделя Инес.

Постъпката на британeца бе порицана от експерти по сигурността, похвалена от негови роднини и описана като нещо „напълно характерно за него“ от приятелите му.

За щастие, ситуацията, от която британецът се сдобил с този уникален трофей, приключи успешно и без жертви.

 
 
Коментарите са изключени за Да се снимаш с похитителя си