shareit

13 неща, които никога не трябва да купувате

| от Вучето |

Ясно, че императивът в заглавието, идващ от човек, който не ви е баща, майка, съпруг/а, “феномен” от телевизия Евроком и дори не го познавате лично, звучи дразнещо и дори нахално.

Така де, кой е авторът на някакъв текст, че да ви дава “наклон в живота”?

Обаче ако продължите да четете, много е възможно след последното изречение вече да сте решили да промените не само покупателните си навици, но и живота си – такъв, какъвто го познавате, и в който така удобно сте оплели потребителската си кошница.

И така, започваме.

Сибирско хъски

Освен ако не ходите с шейна на работа осем месеца в годината, такава порода куче наистина не ви трябва!

Кремове за редуциране на бръчки

Самата аз съм купувала с тонове такива през годините. Но се убедих, че единственото, което тези кремове редуцират, е съдържанието на банковата ви сметка. Когато станах на 40, спестих парите, с които иначе щях да си купя 5-6 такива мазила, и си сложих ботокс. И сбогом, “пачи крак”!

Шампоани от супермаркет

Логиката тук е ясна: ако един продукт, чийто етикет твърди, че ще се справи със сериозен дерматологичен проблем, какъвто е пърхотът, се намира на стелаж до вафлите и перилните препарати, положението е “Мижи, куме, да те лъжа”.

BMW

Много се крадат. Докато им се нарадваш и хоп! – вече са на части в някой нелегален гараж в Дупница.

Проститутка

Знам, знам, самотата е най-големият бич за модерния човек, и не искам да подценявам достойнствата на професията, но, реално погледнато, сексът с проститутка изглежда вълнуващ и удовлетворителен само във филми с Джулия Робъртс (“Хубава жена”) и Никол Кидман (“Мулен Руж”). “Чудовището” го изключвам, понеже Чарлийз Терон може и да взе „Оскар“ за ролята си на проститутка в него, ама изглеждаше наистина… чудовищно зле.

Нов айфон всяка година

Понеже е като този от миналата, само дето се чувстваш като пълен нещастник, ако го нямаш. Моят съвет е да си спестиш парите за новата версия и с тях да си платиш сесиите при психоаналитик за половин година напред. При повече късмет той ще успее да те убеди, че щастието не е в материалните неща. А и само след 5 месеца цената на същия телефон ще е паднала с 30%!

Психоаналитик

Всичко, което ви тежи на душата и което ви докарва неврози, може да го кажете и на непознат барман. При това ще платите само за питиетата, които ви налива.

Лечебни камъни

Силициевият диоксид и водата, от които кристалите се образуват, са основни елементи и в нашите тела. Така че звучи съвсем логично да ходим денонощно обкичени с амулети с камъни, за да се поддържаме в добро здраве и емоционален баланс. Въпреки това обаче се съмнявам, че един розов кварц, например, би освободил някого от натрупания ежедневен стрес по-ефикасно от 150 мл концентрат с малцов вкус.

Предварително нарязани зеленчуци за салата

Не може да си ЧАК ТОЛКОВА мързелив!

Онлайн курсове

Абсолютно нито един работодател не би взел насериозно факта, че имате сертификат за “Radio para internet con Podcast: creación y conceptos básicos”.

Бебефони

Игнорирайте този съвет, ако живеете в мезонет от 350 кв.м. с два декара градина. Само при тези обстоятелства няма как да чуете, когато бебето ви реве в детската стая, а вие сте в кухнята или подкастряте храстите японска магнолия.

Използвана носна кърпичка от Скарлет Йохансон

Един приятел, който е влюбен в актрисата, мислеше да си купи такава – продаваше се на аукцион. Обаче от банката му отказаха потребителски кредит и накрая някакъв друг хахо, май от Корея, го лиши от ценния фетиш срещу сумата от $5,300. Четох някъде, че има онлайн търгове и за бельо, носено на кралица Елизабет II, както и за наполовина изядена от Джъстин Тимбърлейк препечена филия. Трябва ли изобщо да обяснявам защо да си дадете парите за такова нещо е абсолютно ненормално!

Неща, които любимите ви ютюбъри рекламират

Вие си мислите, че те си мислят, че ви насочват в правилната посока, защото се грижат за вашето благополучие и искат да постигнете своето най-добро аз. А всички можем да се съгласим, че модите идват и си отиват, тъпите татуировки остават завинаги, а единственото нещо, от което най-малко имаме нужда, е някой да ни дава “наклон в живота”.

 
 
Коментарите са изключени за 13 неща, които никога не трябва да купувате