shareit

Al Cube с вграден Alexa от Huawei

| от chr.bg |

Huawei представи на международния търговски панаир IFA 2018 в Берлин, най-новия си продукт 2-в-1 HUAWEI AI Cube – умна тонколона с 4G рутер.

Тя предоставя на потребителите нов и по-удобен начин за свързване към интернет и управление на смарт устройство, като същевременно осигурява висококачествено аудио. Huawei AI Cube обединява водеща технологична телекомуникационна компания с AI платформата на Amazon.

Huawei AI Cube поддържа Wi-Fi благодарение на системата си 4G LTE. Настройката на рутера е лесна и изисква само 4G сим карта, която да е включена в мрежа, за да може да се установи бърза интернет връзка при LTE Category 6 скорости (300Mbps при сваляне). Huawei AI Cube е също така съвместим със стандарта Wi-Fi – 802.11ac, което означава, че рутерът е с двойна връзка и е способен да работи и на двата 2.4 GHz и 5GHz канала и може да предава данни през LAN на скорост до 1.200Mbps.

HUAWEI AI Cube идва с вградена платформата на Amazon – Alexa. Потребителите могат да разговарят съвсем реално с Alexa, да си пускат музика, управляват смарт устройствата в дома си и да получат достъп до над 50 000 Alexa умения.

„Huawei AI Cube комбинира няколко продукта в един, като балансира смарт функционалността с висококачествения звук“, сподели Пит Томпсън, вицепрезидент на Alexa Voice Service. “Вълнуваме се като гледаме как Huawei предоставя на потребителите в Европа естествен начин за възпроизвеждане на музика, управление на интелигентните домашни устройства и достъп до хиляди умения.“

По отношение на самите високоговорители, Huawei AI Cube е изграден с голяма 400 мл звукова камера и алуминиева диафрагма, което позволява на високоговорителя да възпроизведе високачествено аудио с кристално чисти средни и високи честоти, както и всеобхватен бас. Аудио сигналът също е подобрен, благодарение на собственото аудио решение на Huawei – Huawei Histen, който е включен в голяма част от устройствата на Huawei. С Huawei Histen се добавят нови функции към AI високоговорителя като виртуален бас, линеен фазов еквалайзер, адаптивен контрол, разпознаване на глас от далечно разстояние и други.

Huawei_AI Cube_3

 
 
Коментарите са изключени за Al Cube с вграден Alexa от Huawei