shareit

VIP brother 2016: Жертвите са на арената

| от |

Не е трудно да се види, че всеки VIP Brother в България става все по-свиреп, все по-жаден за кръв и драма. Сценаристите ни подготвиха за новия сезон на шоуто още в рекламите със слогана: „Играта загрубява“.

Играта, която ще гледаме тази есен (освен ако не я гледаме), изкарва на арената 17 участници, чиито животи и мозъчни гънки ще бъдат подложени на дисекция под ярката светлина на „най-известната къща в България“. Нека видим какво са ни подготвили този път сценаристите от нашенските „Игри на глада“:

Дамата в червено Миглена Ангелова, която иска умни мъже, за да се омъжва за тях. Бунтарката Жана Бергендорф, която обича адреналина, който я кара да живее на ръба и не обича да мълчи. Манекенка-DJ-актриса, която трябва да бъде себе си и не е сигурна какво точно е, но е много емоционален човек и смята за важно човек да излезе от своята зона на комфорт. Само дето я е гнус от общите тоалетни, които ще ползват съквартирантите. Милионер и желан ерген, който обича екзотичните дестинации и смята, че успехът не се измерва с милионите, които имаш, а с това колко си щастлив и уважаван.

Красивата Надя Иванова, която смята, че е известна като Надя от „Елит“, макар че всъщност е известна като бившето гадже на Андрей от Иван и Андрей. Надя иска да бъде добро момиче и да опознае по-добре себе си, но това, което извиква на пръв поглед, е желание човек да я нахрани. Буквално, с питателна и калорична храна. Още една жена, която хората познавате от Иван и Андрей, този път от страната на Иван. Ирина Тенчева, която познаваме с това, че отмъкна Иван от Иван и Андрей от бившата му съпруга, се представи като майка на пълен работен ден, която знае какво е да обичаш и е изградила идилична картина, към която всяка неомъжена жена се стреми, но и търсач. На какво? На себе си, разбира се.

Сценаристите изригнаха в своя садизъм с привличането на внучката на Коста Цонев и дъщеря на Митко Цонев, който почина преди по-малко от месец. Във визитката на Деси Цонева видяхме нейната скръб, издигната на подиум, докато телевизионната водеща бе снимана пред портрети на баща си и бомбардирана с видеа от негови телевизионни участия. Веднага след това, Деси сподели със зрителите, че е дивичка и италианците я наричат пеперончино (малка люта чушка) – за да ни стане ясно, че в шоуто няма зачитане на смърт и скръб, а само безжалостно дирене на емоционална помия, с която да бъдат натъпкани зрителите и рейтинга на телевизията.

Компанията се допълва от Ути Бъчваров, когото виждаме в центъра на блестящите, червени фойерверки на неговия кариерен залез, и актьора Явор Бахаров, който „не би обърнал другата буза, но като цяло е свестен“.

На арената излизат и шампионът по бадминтон Жоро Торфин, който ще осветли способността на съквартирантите да съжителстват с някой, който изглежда различно, и режисьора на „Каналето“ Жоро Торнев. И един „успял артист на световната сцена“, наречен Александър Николов с артистичен псевдоним Алек Сандър, който леко заваля българския, но работи с най-успелите български звезди като Деси Слава. Освен това обича да живее „на максимума“ и мрази предразсъдъците.

Фугите са запълнени с малко стари муцуни от БНТ като кака Лара и кака Лили, Роро от ММ и поп фолк певицата от зората на поп фолка – Рени, чиято визитка бе фокусирана около тормоза от бившия й мъж.

Последен в Къщата влезе бившият президент на БФС и Професионалната футболна лига Валентин Михов. Той припомни части от биографията си на музикалния фон на саундтрака от първия сезон на „Истински детектив“, който асоциативно пренесе зрителите към атмосферата на ритуални убийства и мрак.

Няколко нива над участниците, които ще се избиват през този сезон, и няколко нива под сценаристите на шоуто, стоят и Лицата на VIP Brother – добре познатите ни от предишните сезони на реалити шоуто водещи – Ники Кънчев и Алекс Сърчаджиева. Не по-малко колоритни от Цезар Фликърман (водещият на „Игрите на глада“ по романите на Сюзан Колинс), Кънчев и Сърчаджиева сипваха горещо олио в раните на участниците в шоуто, трескаво търсейки конфликта от самото начало на предаването. Така те закачливо подготвиха Бахаров и манекенката за срещата им в Къщата и припомниха на Лили Вучкова колко е било неприятно изместването й от „Милион и едно желания“ от кака Лара. Сигурни сме, че и за в бъдеще водещите на BDSM сериите по Нова ще ръчкат участниците с горещия ръжен на своето остроумие.

Това е засега, дами и господа. Жребият е хвърлен. Картите са на масата. Черешовото топче е гръмнало. Жертвите на обществения бяс са на арената и тяхната „дълга разходка“ (по „Дългата разходка“ от Стивън Кинг) вече започна. Стичайте се по трибуните на телевизионните си екрани и гласувайте кой ще остане последен сред късове плът от достойнство и парчета кървав VIP.

 
 
Коментарите са изключени за VIP brother 2016: Жертвите са на арената