shareit

Топ 10 летни спортове

| от |

Не трябва да си Минчо Чолаков, за да знаеш, че е лято. Но не трябва и да си Кристиано Бербатов, за да знаеш, че трябва да се спортува. Движението е болезнена радост, движението е безутешно щастие. Ето най-добрите спортове за през лятото.

  1. Седене. Национален спорт на мнозина нации. Седенето има много техники и дисциплини – седене натюр, седене с почесване, седене с офкане, седене с лежане. С риск да прозвуча като ВеЕс Телешоп – за практикуване на този благороден спорт не са ви необходими никакви допълнителни уреди.
  1. Пиене, разбира се. Нали за това тренирахте цяла зима! Пиенето бива два вида, да речем – пиене с препиянствия и пиене свободен спил. Внимание! Преди банкетни събития от рода на сватба атлетът е добре да си почине. Пазете се за сватбата.
  1. Неможене. Богат спорт – като, например, стрелбата. Можете да неможете много неща, както можете да стреляте по много неща. Важното в неможенето е да искате и да трябва нещо, но след задаване на вокален сигнал: „Пффф…“ да неможете това нещо. Ако не искате да не можете, просто недейте.
  1. Правене на нищо.
  1. Повъртане. Още известно като помотване, разтакаване и назлъндисване, помотването е целогодишен спорт, подходящ най-вече за летните месеци, поради много причини. За разлика от неможенето, повъртането е можене с неискане. Фигурират повъртане с кафе и цигара, отборно повъртане с бърборкане – мъжко, женско и смесено, но най-бележито е самоцелното повъртане без помощни средства.
  1. Фигурно лежане. Срещнахме лежането заедно със седенето. С времето, обаче, лежането се е отделило в собствен спорт, както едно време балетът се отдели от футбола. Фигурното лежане е лежане в различни пози. Поза „морска звезда“ е с разперени ръце и крака все едно се опитваш да спреш вятъра. Поза „свастика“ е като поза морска звезда, но звездата е със счупени ръце и крака. Поза „сталактит“ е когато тялото ти е на леглото, но главата ти виси от ръба. Поза местопрестъпление – инцидентно си заспал с дрехите на светната лампа.
  1. Къпане. Сравнително нов спорт, но важен. Затова много спортни зали имат специални съоръжения за къпане. Междувременно се води задочен спор, суети се около парадокса, че човек не може да излезе на улицата да се изкъпе на чист, обществен въздух, но по спортните зали могат да се съберат десет човека да се къпят заедно.
  1. Правене на планове. Лятото е малката Нова година – отпуски, ядене и някой спорт. Да не се бърка обаче с мечтаене. Плановете са да постигнете мир в Близкия Изток, да установите контакт с извънземни, да откриете нещо квантово. Мечтаенето е самолет да блъсне Гери-Никол преди да се вреже в сградата на БФС.
  1. Непукизъм. Пример е котка, която бута чаша на земята. Ако сте по-възрастен и знаете какво означават поотделно думите в предното изречение, но смисълът му ви се губи, имам друга аналогия. Помните ли Костов как съсипа държавата? Това е.
  1. Федербал. Готин спорт, евтин, весел. Излезте малко с приятели в парка. Не изисква много движение. 7 лева е с метални хилки, с кеф да ги измъчиш. Дори и да духа навън – ще подуха, ще подуха пък ще спре. Ходете разцъкайте малко – лято е, не знам.
 
 
Коментарите са изключени за Топ 10 летни спортове