shareit

Лоша риалити телевизия

| от |

Новият телевизионен сезон у нас изглежда като зле направена коледно-новогодишна програма в Русия през 1984-а, и за съжаление никой и нищо не може да промени това. Едната ни национална телевизия се превърна в поклонник на вариетето и лошите възстановки, а другата се опитва всячески да я догони. И макар доскоро да смятах, че това е трудно да се случи, бях в заблуда. Защото премиера направи „България търси талант“.

Попринцип не съм фен на шоу, в което се говори за различни и множество таланти, но накрая неизбежно остават хора, които пеят (предимно) и такива, които танцуват (гонят по петите предната категория). Защото шоута за песни и танци много, още едно, но изпълнено от аматьори, ми идва в повече. Може би защото „България търси талант“ все пак е по формат, все пак е британско шоу, някакси се очаква въпреки това да държи ниво. И в своя първи и втори сезон то имаше някакво ниво, наистина на моменти читалищно, но все пак…

В този сезон обаче, нещата рязко се промениха, тъй като шоуто смени своя екип изцяло, начело с продуцента. Никога не съм разбирала легализирането на някакви съмнителни особи, като Дарина Павлова, чрез поставянето им в нетипична и нека бъдем честни, нелепа за тях светлина. В този случай тя е нещо като жури… но по-скоро е нещо като нож и нещо като цвете, като в онази книга… Изобщо изборът на жури в новия сезон на шоуто е толкова съмнителен, че е трудно да разбереш дали е било нарочно или просто някой е проспал нещо и не си е свършил работата, както трябва. Или пък са ги избирали със затворени очи. Това е без значение, тъй като те самите се държат като хора, които не знаят защо са там, как са попаднали на това място, но искат да се измъкнат колкото се може по-бързо и заради това коментарите им са на ниво – „хареса ми“, „не ми хареса“. Като онези хора, които като ги изпитваш по английски ти отговарят с: „Me too“ на разни въпроси, просто защото не знаят какво друго да кажат.

Уж новият сезон на „България търси талант“ е по познатия ни формат, но истината е, че той е доста по-побългарен от предишните пъти. В него се забелязва лекия евтинджос, който народната телевизия обича да носи, за да се „хареса на повече хора“, както те обичат да се оправдават. Шоуто вече отнесе доста критики от зрителите си, но ако питаш телевизията-майка, то е най-гледаното в цялата планета. Защо хората се опитват да ни заблуждават, а ние се правим, че им вярваме, все още е отвъд мен като отговор.

В очакване съм на новите риалити формати, защото телевизията никога не спира да копае надолу, нали? Дали има нещо отвъд вариетето, лошото жури и глупавите анонси, предстои да разберем…

 
 
Коментарите са изключени за Лоша риалити телевизия