2016-а: Годината на водното конче

| от |

2016-а ще бъде годината на водното конче. Вервайте ми! Само ‘дето няма да трае 800 дни. За това говори съвпадение на дати в майския и китайския календар. Три отделни папи, ‘дето са били с Галена, както и БПЦ потвърдиха версията. А и Ванга го е казала преди много време. Ако не вярвате, питайте Нешка Робева.

Всички ще летим на полумокрите крила на кончето. Ако се чудите какво ще ни се случи тази година, ето какво вещае древният балалайски хороскоп:

Годината на водното конче ще се отрази силно на българската политика. Ако представителите на водните кончета се отличават с различни цветове, то в политиката всички ще сменят цветовете си и ще преливат от синьо до кармъзъ червено, а някои може да се направят и на зелени. Когато става дума за магистрали обаче, всички ще са или строители, или археолози. Зависи от културата на отделните министерства.

2016-та година няма да е като спокоен летеж над океанското синьо, а по-скоро полет, при който познаваш сънародниците си по поп-фолк ритмите от високоговорителите на телефоните им.

Водното конче ще повлияе и на вип персоните в страната. Родният герой Митьо Пищова ще се прекръсти на Дон Българиан и ще си направи профил в Instagram. Ще изпревари по последователи и гугълване дори Азис. В тази връзка – на Боби Михайлов ще му порасне коса и ще полети към любовна приказка с Преслава, ама тоя път ще има много повече танци.

В глобален мащаб – щом Арсенал е основен претендент за титлата във Висшата лига и узурпиралите шефските постове във световния футбол могат да бъдат изключени от спорта и Мондиал през зимата, значи всичко е възможно.

Положителното в годината на водното конче може да се измери в размаха на крилете на тези насекоми – при най-големите видове достига цели 19 сантиметра – горе-долу дължината на пешеходен или пътно-транспортен път, в който да не попаднеш в дупка.

Всъщност, ако се опитаме да фокусираме предсказанията изцяло върху България, можем да се надяваме на благосклонност от Вселената. През 1999 г., у нас е открит нов вид водно конче – знак, че извънземните ни пазят и първо тук са посели семената на бъдещето. Новият вид е наречен по-късно „Български изумруд” (bg.wikipedia.org – бел. ред.), ама това е само защото Костов вече беше изнесъл всичкото злато и нямаше друг благороден метал или скъпоценен камък, на който да го кръстят.

Та, такава ще да е новата 2016-а. Нека да ни е честита и да е по-добра от годината на лилавия рис.

 
 
Коментарите са изключени за 2016-а: Годината на водното конче